Probiotski kvasac │ Fabrika pekarskih proizvoda Danija

Probiotski kvasac

Kvasac je osnovni gradivni element u pekarskoj industriji i služi testu da naraste. To je biološki proizvod od koncentrisane mase kvasnih gljivica vrste Saccharomyces cerevisiae. Kvasac je poznat od drevnih vremena, a istorija ga prati od drevnog Egipta, pre više od 5000 godina.

Domaći Probiotski kvasac

Vraćajući se tradiciji, u svrhu proizvodnje prirodnog i kvalitetnog pekarskog proizvoda željenog i ujednačenog kvaliteta, primena domaćeg (probiotskog) kvasca u proizvodnji hleba, peciva i keksa  poprima sve značajniju ulogu, posebno u proizvodnji integralih proizvoda.

Da bi se komponente brašna, koje sadrži skrob, minerale, proteine i minerale mogle pripremiti za  usvajanje u crevnoj flori potrebna je armija prijateljksih bakterija i divljih kvasaca koja za 3 do 4 sati svog rada omogućava da hleb ima nutritivno znatno lakše usvojive minerale, proteine, i druge komponente.

Hiljadama godina je domaći kvasac korišćen za pripremu pekarskih proizvoda. Sva brza narastanja hleba bilo da se radi sodom bikarbonom, praškom za pecivo ili pekarskim kvascem (Saccharomyces cerevisiae) onemogućavaju transformacije, skroba, proteina i minerala  brašna do lako usvojivih jedinjenja.

Domaći (probiotski) kvasac u prahu omogućava duže održanje aktivnosti mlečnokisleinskih bakterija i divljih kvasaca. Koristi se 4 do 6 % na masu brašna.

Njime se mogu mesiti većina pekarskih proizvoda: hleb, pecivo, pite, kolači, testo za picu i dr. Fermentacija se odvija od 3 do 4 sati i duže u zavisnosti od kiselosti koju želimo postići.

Probiotski kvasac jedna kesica │ Fabrika pekarskih proizvoda Danija

Domaćim kiselim (probiotskim) kvascem postižemo  poboljšanje zapremine, ukusa i teksture hleba,peciva i keksa..

Hleb ima izrazita elastična svojstva. Mikrobiološki hleb je održiv više dana  bez kvarenja. On zadovoljava i potrošače svojim mirisom i ukusom, nutritivnim vrednostima i proizvođače jer smanjuju svakodnevni povraćaj hleba.

Baketerije mlečne kiseline koje sadrži domaći kvasac u prahu proizvode antimikrobna jedinjenja (baktericide malih molekulskih masa poput peptida), kao što je nizin koji inhibira rast patogenih Bacilus sojeva mikroorganizama. Antimikrobna aktivnost  je rezultat nastale mlečne kiseline, sirćetne kiseline, ugljendioksida, diacetila i vodonik peroksida. Ova svojstva nema pekarski kvasac. Zato domaći hleb ne može da se pokvari. On čak stajanjem pojačava aromu i svoja nutritivna svojstva, naknadnim enzinskim sazrevanjem. Treba ga čuvati u paprirnoj ambalaži ili nekoj  prirodnoj takanini (krpi) namenjenoj za te svrhe.

Oni su nam ukazali poverenje

Referentna lista nekih od klijenata sa kojima radimo

Olimpus plaza │ Fabrika pekarskih peciva Danija
Eko pumpe │ Fabrika pekarskih peciva Danija
Frikom │ Fabrika pekarskih peciva Danija
Europamarket │ Fabrika pekarskih peciva Danija

Mi smo fabrika pekarskih proizvoda i vašem asortimanu možemo ponudi izuzetno zdrave,
tradicionalno kvalitetne i vrlo ukusne proizvode po proizvođačkim cenama.
Hajde da sarađujemo na obostrano zadovoljstvo i u korist krajnjih potrošača!

Danija LTD doo

Gornja Trnava bb,
18400 Prokuplje

Radno vreme

Ponedeljak – Subota
od 8:00 do 17:00

Telefoni

064 10 76 777 prodaja

Copyright 2021 Danija LTD doo│Sva prava zadržana